Mateřská škola Zitinka Stará Lysá

Akce

P Ú S Č P S N
31 1 2 3 4
NOC S ANDERSENEM
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
Naučně vzdělávací program Práce v úlu
16
Velikonoční tvořivá dílnička
17 18
Státní svátek Velký Pátek - MŠ uzavřena
19 20
21
Státní svátek Velikonoční Pondělí - MŠ uzavřena
22 23 24 25 26 27
28 29 30
Čarodějnice
1
Svátek práce - MŠ uzavřena
2 3 4
Drobečková navigace

Úvod > Stravování

Stravování

Strava je dovážena firmou Primirest Lysá nad Labem a ve školní kuchyni se strava jen připravuje na vydání.

Intervaly dovozu

  • 8.30 – ranní svačina
  • 10.30 – oběd + odpolední svačina

Denní režim

Denní režim je závazný pro čas podávání jídla (maximální tříhodinový interval mezi jídly):

  • dopolední svačina 9.00
  • oběd 12.00
  • odpolední svačina 15.00

Doba podávání stravy je neměnná. Pokud je dítě přítomno v době podávání stravy, stravuje se vždy.

Při stravování se děti učí správným stravovacím návykům a hygienickým pravidlům 

  • děti mají možnost umýt si ruce před i po každém jídle
  • děti jsou vedeny k používání příborů a ubrousků
  • příbory si děti samy přináší ke stolečku
  • hlavní jídlo si donáší ke stolku každé dítě samo od výdejního vozíku
  • použité nádobí děti samy odnáší na určené místo
  • děti mají během celého dne na výběr 3 druhy nápojů
  • při svačině si děti přináší hrnečky samostatně
  • při svačině si samostatně berou tácek s jídlem i hrneček a vše si odnáší ke stolečku
  • ovoce a zelenina je dětem nabízena k výběru

Při stravování pomáhají učitelka a školnice. Děti nejsou do jídla nuceny, ale každé jídlo by měly ochutnat.

Všichni zaměstnanci jsou řádně proškoleni a stravování se řídí platnými předpisy. Strava je připravovaná podle hygienických norem a receptur s dostatkem vitamínů, vlákniny a pravidelně je vyhodnocován spotřební koš. Mytí nádobí zajišťuje kuchařka a to převážně v myčce na nádobí.